خطبه عقد بدون نقطه جالب و عجیب حضرت علی (ع)/ خطبه ای که در نهج البلاغه نیامده است +تصاویر
اشعار واخباردرباره امام زمان
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
کجایند مردان بی ادعا... کجایند مردان بی ادعا...
درباره وبگاه

باسلام دراین وبلاگ سعی شده است از کتاب های معتبر احادیثی نقل شود که برای خواننده شیرین باشدواشعاری که گویای زمان حال است. امید هست که شما خواننده ی گرام از این وبلاگ لذت ببرید
نویسندگان وبگاه
آرشیو مطالب
لینک های مفید
دیگر امکانات

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 41
بازدید هفته : 53
بازدید ماه : 48
بازدید کل : 133810
تعداد مطالب : 133
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



خطبه عقد بدون نقطه جالب و عجیب حضرت علی (ع)/ خطبه ای که در نهج البلاغه نیامده است +تصاویر
نویسنده علی کیان در چهار شنبه 14 آبان 1393 |

امام علی (ع) در این شاهکار ادبی سفارش نموده‌اند که وصلت با افراد شایسته و...............

به نقل از "ندای یک بسیجی": امام علی (ع) در این شاهکار ادبی سفارش نموده‌اند که وصلت با افراد شایسته و پاک‌دامن ازدواج نمایید و از گروه عیاش و طمع کار دوری کنید.

امیرالمؤمنین علی (ع) در مراسم عقد ازدواج دو جوان خطبه ای را قرائت فرمودند که تمام حروف آن بی نقطه بود و این خطابه پرمغز یکی از شاهکارهای آثار ادبی به شمار می‌آید.چند نویسنده را می‌شناسید که توانسته‌اند یک متن ادبی بدون نقطه را خلق کرده و در این اثر ادبی مطالب پر نغزی را هم  به مخاطبان خود برسانند؟
 
 
خطبه بدون نقطه امیر المومنین علی (ع) عبارت است از:
«الحمد لله اهل الحمد و ماواه و له اوکد الحمد و احلاه و اسرع الحمد و اسراه و اطهر الحمد و اسماه و اکرم الحمد و اولاه, الحمدلله الملک المحمود و المالک الودود مصور کل مولود و مآل کل مطرود, ساطح المهاد و موطد الاطواد و مرسل الامطار و مسهل الاوطار, عالم الاسرار و مدرک‌ها و مدمرالاملاک و مهلک‌ها و مکور الدهور و مکررها و مورد الامور و مصدرها, عم سماحه و کمل رکامه و همل, وطاوع السوال و الامل و اوسع الرمل و ارمل, احمده حمدا ممدودا و اوحده کما وحه الاواه, و هوالله لااله للامم سواه و لا صادع لما عدله و سواه ارسل محمدا علما للاسلام و اماما للحکام و مسدد اللرعاع و معطل احکام ود و سواع, اعلم و علم و حکم و ائحکم, اصل الاصول و مهد, واکد الموعود واوعد, اوصل الله له الاکرام و اودع روحه السلام, و رحم آله واهله الکرام, ما دمع رائل و ملع دائل و طلع هلال و سمع اهلال. اعملوا رعاکم الله اصلح الاعمال و اسلکوا مسالک الحلال, و اطرحوا الحرام و دعوه واسمعوا امرالله وعوه و صلوا لارحام وراعوها و عاصوا الاهوائ و اردعوها و صاهروا ائهل الصلاح والورع, و صارموا رهط اللهو والطمع, و مصاهرکم اطهرالاحرار مولداو اسراهم سوئددا واحلاهم موردا وها, هو امکم و حل حرمکم ممسکا عروسکم المکرمه و ماهر الهاکما مهر رسول الله (ص) ام سلمه و هو اکرم صهر اودع الاولاد و ملک ما اراد, و ماسها مملکه ولاوهم, ولاوکس صلاحه ولاوصم, اسال الله لکم احماد وصاله و دوام اسعاده والهم کلاً اصلاح حاله و الاعداد لمآله و معاده وله الحمد السرمد والمدح لرسوله احمد (ص)؛»
 
ملاک و معیار امیرالمؤمنین علی (ع) در وصلت کردن چیست؟
 
امام علی (ع) در این شاهکار ادبی سفارش نموده‌اند که با افراد شایسته و پاک‌دامن ازدواج نمایید و  از گروه عیاش و طمع کار دوری کنید. بنابراین بنا بر فرمایش امیرالمؤمنین(ع)، ملاک و معیار وصلت کردن با افراد نه ثروت و دارائی و نه جایگاه اجتماعی  است.
 
پاک‌ترین، پرافتخارترین و  شیرین‌ترین داماد
 
در خطبه ی عقدی که امام اول شیعیان جهان ایراد فرمودند پاک‌ترین، پرافتخارترین  و شیرین‌ترین داماد دارای این شاخصه‌ها می‌باشد: دامادهای شما باید پاک‌ترین آزادگان از لحاظ ولادت و پر افتخارترین از نظر شرافت و شیرین‌ترین از لحاظ برخورد باشند. 
 
در انتخاب دامادهای خود چقدر این ملاک‌ها را رعایت می‌کنیم؟ معیار ما چیست؟
 
اولین سفارشی که امام علی (ع) به داماد در مورد عروس می‌کند، چیست؟
 
امیرالمؤمنین (ع) این مهم را متذکر می‌شوند که آنگاه که داماد وارد حریم عروس گرامی می‌شود، پس داماد مهر او را ادا می‌کند، همچنانکه رسول الله (ص) سلمه را مِهر داد  و با او نرم خویی نمود.
 
پس جمله معروف "مهریه را کی داده و کی گرفته" بر اساس چه حکمی در میان شیعیان امیرالمؤمنین (ع) رایج شده است؟
 
این خطبه در کتاب گران‌قدر "الغدیر، علامه امینی"، ج ۴ ص ۱۹۳ و کتاب "شرح ابن ابی الحدید"، ج ۱۹ ف ص ۱۴۰ ثبت شده است. علت اینکه این خطبه در نهج البلاغه نیامده آنست که سید رضی خطبه‌ها و سخنرانی‌ها را انتخاب نموده و تمام آن‌ها را در کتاب نهج البلاغه گردآوری نکرده است.
 
 
امیرالمؤمنین(ع)، این کتاب پر مغز را برای تمام ملت آزاده جهان به یادگار گذاشته است تا در تمام دوران بتوان از آن بهره برد، اما متأسفانه بیانات پرمغز امام علی (ع) در میان ما در مهجوریت بسر می‌برد و در بسیاری از آداب و رسوم اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خود هرگز به این سخنان رجوع نمی‌کنیم تا بر اساس سفارش‌های ولی خود عمل کنیم.
 
 این در حالی است که "جرج جداق"؛ دانشمند عرب مسیحی ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.  


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





طراحی و کدنویسی قالب های مذهبی : شهدای کازرون
Temlate By : 1100Shahid.ir
لینک دوستان ما
آخرین مطالب وبگاه
موضوعات وبگاه
پیوندهای روزانه
برچسب ها
طراح قالب
شهدای کازرون